B-more design, identity matters, Tilburg, Noord-Brabant

Brigitte de Man

Ik word blij van:

tekenen, lino’s maken, reizen (vooral naar Azië), sushi, thee, zon, muziek, museum bezoeken, The Jungle Book, wandelen in de Loonse en Drunense duinen

Ik word minder blij van:

spinnen, sneeuw, onrechtvaardigheid, champignons, reality tv

Ik woon in:

de leukste straat van Tilburg

Ik woon met:

Arjan en Zorro, ons konijn

Mijn zussen en broer zijn:

Nancy, Karin en Robert

Mijn achtergrond:

Als jong meisje kon ik uren geduldig gaan zitten tekenen terwijl ik van nature niet geduldig ben. Al rond mijn 8e schreef ik in een schoolschriftje dat ik later reclame-ontwerpster wilde worden. Ik wist dus al op jonge leeftijd wat ik wilde worden en dat is nooit meer veranderd. 

Na de Havo wilde ik naar het St. Lucas in Boxtel of de Grafische School in Eindhoven, maar ik werd afgewezen (geen idee waarom). Toen ben ik eerst maar VWO gaan doen. Daarna ben ik naar de Academie voor Beeldende Vorming (kunstacademie) in Tilburg gegaan. In het eerste jaar krijg je nog allerlei vakken zodat je je kunt oriënteren op welke richting je wilt gaan doen. Ik wist dat natuurlijk al lang, maar ik ontdekte in dat jaar dat schilderen me ook wel lag. Toch ben ik de richting Informatie Vormgeving gaan doen. Het was geen makkelijke studie, maar na 5 jaar heb ik de studie met goede cijfers en diploma op zak afgerond.

Na 2 maanden kon ik al aan de slag als grafisch vormgever en dtp-er bij een communicatiebureau in Breda. Na anderhalf jaar ben ik overgestapt naar een bureau in Eindhoven waar ik 2,5 jaar heb gewerkt als grafisch vormgever, dtp-er en webdesigner. Ik heb daar een cursus Website ontwerpen en Flash gevolgd en een tijd in de multimedia studio gewerkt.

Toen ik op 1 oktober 2001 de stap zette om met B-more te starten, heb ik de keuze gemaakt om me niet alleen te richten op digitale media of gedrukte media. Of ik nu een website, een brochure of een logo moet ontwerpen, ik vind het allemaal even leuk en uitdagend. Ook voor klanten is het fijn dat ze maar bij één partij hoeven te zijn.

In 2008 is mijn zus Nancy mede-eigenaar geworden van B-more en kon ik me nog meer richten op waar ik echt blij van wordt, namelijk ontwerpen. Zij is zich gaan toeleggen op het bouwen van websites en het maken van PowerPoint presentaties zodat ik dat niet meer hoef te doen. We doen nu allebei waar we goed in zijn en waar we blij van worden. Mooie combinatie dus.